Bárcsak igaz volnál

A ház nyikorogva kitáruló ajtaján egy vastag kardigánba bugyolált lány lépett ki. Sebtében összefogott, világosbarna színű haját könnyed mozdulattal hátra vetette a válla felett, és végignézett a tájon. Barátságos mosoly szökött az arcára, amint tekintete megállapodott a lábára felugráló aprócska, fekete kutyán.

Rosemary az állattal a nyomában a ház melletti összeeszkábált karám felé vette az irányt. Elhúzta a karám ajtajának a reteszét, és a kutyát maga mögött hagyva belépett a jószágok közé. Megvakargatta a játékosan szökdelő kecskék hátát, üdvözölte az elé szaladó tyúkokat. A karám szélén álló öblös teknőből egy vödörnyi vizet merített, majd megitatta az állatokat és kukoricát szórt eléjük. Miután mindet ellátta, a tyúkólba igyekezett. A szénával borított földről felkapta a viseltes, fonott kosarat, és óvatosan begyűjtötte a különféle helyeken fellelhető tojásokat, amiből ismét több akadt, mint amit fel tudott volna használni.

Amikor Rosemary mindennel végzett, visszament a házhoz, de mihelyst benyitott, orrát megcsapta a bor jellegzetes, savanykás szaga. A gyomra összerándult, ereiben megfagyott a vér, ahogy meghallotta a jól ismert, fülsértő horkolást. Nesztelenül lépkedett a konyhában, még véletlenül sem akarta felzargatni a férfit. A tojások felét kirakta az asztalra, a másik felét pedig kosarastul felmarkolta, és kiiszkolt az ajtón. (részlet)

***

Részlet a könyvből

“Amint a nap besütött a szobába, Noah nagyot nyújtózva gurult le az ágyról. Fájón felszisszent, ahogy az oldalába fúródott az éjjeli szekrény sarka. Értetlenül nézett körbe. Mélyet lélegzett az alkoholszagú, fülledt levegőből, és lassú mozdulattal mászott vissza az éjkék ágyneműk közé. Rég érezte magát ennyire másnaposnak. A feje hasogatott, a telefonjára érkező értesítések hangja bántotta a fülét. Szorosan a fejére húzta a takarót, lehunyta a szemét, azonban egyik sem segített abban, hogy az elméjébe ne kússzanak be a nyugtalanító gondolatok. Minduntalan Abigail vonagló, karcsú testét és az idegen férfi vágyakozó ábrázatát látta maga előtt. Kizártnak tartotta, hogy a fickó Abigail unokatestvére lett volna, ahogy azt is, hogy a múltkori, idősebb pasas pedig a nagybátyja. Túl sok volt a véletlen, a megmagyarázandó dolog, és Noah pontosan tudta, ezek mind-mind intő jelek.

Amikor annak idején fáradtan hazaesett, Poppyt félreérthetetlen helyzetben találta egy másik férfival. A lány igyekezett menteni magát, azonban két hét múlva kiderült, már fél éve viszonya volt a sráccal.

Noah hónapokig azon agyalt, hol rontotta el. Talán ott, hogy a lányt nem vitte el Párizsba, oda, ahova mindig is vágyott, vagy nem ment el vele abba a bárba, ahova régóta ácsingózott. Végül jó pár átvirrasztott éjszaka után rájött: Poppy túl fiatal, túl kíváncsi volt. Még élni akart, megtapasztalni mindazt, amit a korabeliek.

Noah feltápászkodott, és a konyhába indult, mialatt álmos mosoly kúszott az arcára. Végre elfogadta: Poppy nem ellene vétett, csupán élni akart, ugyanúgy, ahogy ő tette annak idején. Most viszont csak egy valamire vágyott: arra a személyre, aki valóban szerette őt.

Gondterhelten rogyott le a konyhaasztalhoz, és nyomta homlokát a hűvös asztallaphoz. Várt bármiféle megváltást vagy megkönnyebbülést, azonban az nem érkezett. Két világban élt, két nő között vergődve. A józan esze azt súgta, az álom sose lesz valóság, a mindennapok pedig bebizonyították, a valóság korántsem nyújt kielégítő boldogságot az álmokkal szemben.”

Olvasói vélemények

Még senki nem írt véleményt

Legyél te az első, aki véleményt ír erről a könyvről: “Alyona Crower: Bárcsak igaz volnál”

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők csillaggal vannak megjelölve.

Információk a szerzőről

  • A könyvesbolt neve: AlyonaCrower
  • Szerző: AlyonaCrower
  • Cím:
  • Még nem található értékelés!
Nem található termék!

Termékgarancia

Elektronikus, letölthető könyvek esetében nincs termékgarancia, ezek a termékek nem avulnak el, nem sérülnek, és nem veszítenek a minőségéből.

Digitális adattartalom, digitális értékesítés

Szolgáltató digitális adattartalmakat, azaz digitális formában előállított vagy átnyújtott adatot (többek között, de nem kizárólagosan: e-könyv, a továbbiakban: ‘digitális adattartalom’) értékesít a weboldalon keresztül. Jelen pontban foglalt értékesítés esetén a digitális adattartalom értékesítésére nem tárgyi adathordozón kerül sor. Az Ügyfél a megrendelés leadásával tudomásul veszi, hogy digitális adattartalom értékesítése esetén, fizikai termék (nyomtatott könyv) nem kerül a részére átadásra.

Digitális adattartalom megrendelése és a vételár kifizetése esetén az Ügyfél az általa megadott email címre egy általa felhasználható kódot kap, amelynek felhasználásával az emailben megadott linken keresztül vagy Önmagában a kóddal tudja a digitális adattartalmat letölteni, vagy aktiválni. Ügyfél tudomásul veszi azt, hogy ilyen esetben a digitális adattartalom letöltése, aktiválása, illetve maga a cselekmény, amellyel a megrendelt digitális adattartalmat használni tudja külső  eszközön (e-book, e-könyv) történik, amelyhez internetelérés vagy speciális eszköz szükséges vagy lehet szükséges. Ügyfél tudomásul veszi és elfogadja, hogy a kód a Rendelések oldalon is elérhetővé válik, amely belépést követően tekinthető meg.

Digitális adattartalom vásárlása esetén a vételár megfizetése csak és kizárólag előre fizetéssel történhet.

Ügyfél tudomásul veszi, hogy a digitális adattartalom letöltéséhez/aktiválásához szükséges kód a sikeres fizetést követően lesz elérhető a részére. Ez az adott sikeres tranzakciótól függően pár percet, de akár néhány órát is igénybe vehet. Szolgáltató törekszik arra, hogy a teljesítés minden esetben még a tranzakció napján megtörténjen.

A fogyasztó és a szolgáltatás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdésének m) pontja alapján a nem tárgyi adathordozón nyújtott adattartalom tekintetében az Ügyfél nem gyakorolhatja elállási jogát, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes belegyezésével kezdte meg a teljesítést és az Ügyfél e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásulvételéről, hogy a teljesítést megkezdését követően elveszíti a Korm. rendelet 20. § -ban részletezett elállási jogát. Ügyfél tudomásul veszi, hogy a Megrendelés leadása és a termék vételárának kifizetése előzetes beleegyezésének minősül, ugyanis a megrendelési folyamat során erről folyamatosan tájékoztatást kap. Ügyfél tudomásul veszi azt is, hogy ezt követően a Korm. rendeletben meghatározott 14 napos elállási jog nem illet meg.

Ügyfél tudomásul veszi, hogy a jelen ÁSZF-ben foglalt jótállási és vagy kellékszavatossági szabályokat a digitális adattartalom speciális jellegének megfelelően kell értelmezni.

Alyona Crower - Bárcsak igaz volnál - e-Könyvesbolt Alyona Crower: Bárcsak igaz vo...

1999 Ft